Що можна їсти вагітним з корейської кухні, а що краще уникати

Вагітність — дивовижний період в житті кожної жінки. Проте в цей час дуже важливо правильно харчуватися, адже від цього залежить здоров’я майбутньої мами і дитини. Розглянемо, що корисно їсти вагітним зі смачної та різноманітної корейської кухні, а які страви краще обмежити.

Раджу купити паперову книгу на Амазоні "Easy Korean Cookbook for Beginners". Дуже цікава та змістовна. Ця сама книга, але Kindle-версія - Easy Korean Cookbook Kindle.
Ось як вона виглядає:

Easy korean cookbook

(замовити можна, натиснувши на малюнок книжки)

Корисні продукти та страви

Кімчі

Кімчі — це гострі ферментовані овочі, флагман корейської кухні. Кімчі з капусти, огірків, редьки чи цибулі містить:

  • Вітаміни групи B, C, К
  • Мінерали
  • Пробіотики

Кімчі сприяє травленню, зміцнює імунітет та підвищує апетит вагітної, що дуже важливо.

Морепродукти

Морепродукти широко використовують в корейській кухні. Для вагітних рекомендовано вживати:

  • Креветки
  • Кальмари
  • Мідії
  • Лосося

Вони містять білки, Омега-3 жирні кислоти, залізо, йод та інші корисні речовини як для мами, так і для розвитку дитини.

Вагітність: все, що вам потрібно знати про цей незабутній період у житті жінки

Морська капуста

Морська капуста часто використовується в супах, салатах, закусках корейської кухні. Вона багата на:

  • Фолієву кислоту
  • Вітаміни С, К, В9, В12
  • Йод та кальцій

Тому дуже корисна для профілактики анемії та правильного розвитку плода.

Страви та продукти для обмеження

Гострі соуси та приправи

Традиційно корейська їжа досить гостра: чилі, перець, імбир, часник. Вагітним варто обмежити:

  • Гочуджан (червоний перцевий соус)
  • Кімчі-соуси та пасти
  • Гострі спеції та приправи

Вони можуть викликати печію або негативно вплинути на травлення.

Смажені страви та фаст-фуд

У Кореї популярні смажені снеки, чіпси, куряче карі, пиріжки токпоккі. Таку їжу вагітним краще уникати через вміст трансжирів або консервантів. Надавайте перевагу відвареним або запеченим стравам.

Кофеїн

Чай та каву езпресо в Кореї п’ють досить багато. Проте для вагітних рекомендована добова норма кофеїну — до 200 мг.

Обмежте вживання:

  • Міцного чорного чаю
  • Кави
  • Енергетиків

Алкогольні напої

Традиційне корейське рисове вино макколі, пиво чи інші міцні напої абсолютно протипоказані вагітним. Вони можуть зашкодити розвиткові та здоров’ю дитини.

Апельсин: користь та особливості споживання

Сире м’ясо та яйця

Сира яловичина як інгредієнт для барбекю, а також яйця «всмятку» чи малосольного лосося можуть містити небезпечні бактерії, тому вагітним краще їх уникати. Надавайте перевагу добре провареним продуктам.

Висновки

Отже, корейська кухня має чимало корисних для вагітних продуктів. Сміливо вживайте страви з кімчі, морепродуктів, морської капусти, тофу, різного відвареного чи запеченого м’яса та овочів.

Проте варто обмежити гострі приправи, смажені та фастфудні страви, кофеїн, алкоголь, а також сирі яйця та м’ясо.

Здорове та збалансоване харчування допоможе майбутнім мамам почуватися бадьоро та комфортно, а малюкам — розвиватися правильно!